Fastlagsbullar och balkongplanering

Fan, jag hade skrivit nästan hela inlägget klart och vad gör jag?! Jag söker i det fönstret, så allt försvann... Förbanna!!
Nåja, det ska inte behöva gå ut över er, kära läsare. Ska försöka skriva om allt.. stön!

Jaha, jo. I tisdags bakade jag egna fastlagsbullar. De belv helt enorma! Men super goda! Jag och Emil åt varsin i tisdag (som sig bör) och vi blev helt sjukt mätta. I kväll ska vi laga flera för jag bjöd hit Emils ena syster!

Mjaha, vad skrev jag mera då.. Minns inte om jag skrev något till, så vi går direkt över till balkongplaneringen. Jag hade inga föreläsningar idag, så jag har suttit hemma och planerat balkongen och tittat på mitt favvo program "Gand Designs". Balkongplanerandet resulterade i två teckningar, en över hur det ser ut nu och en hur jag vill att det ska se ut. Kan ju tillägga att jag inte är någon tecknare...



Det var alltså hur det ser ut nu (inget är enligt någon skala eller efter några som hellsta mått!).



Då ska jag förklara vad ni ser framför er för ändringar:
 * i bortre vänstra hörnet vill jag ta bort pallen som är där just nu och byta ut till en minst trevångings hylla av något slag. Gärna zink och utan "lock". Hittade en på Ikea som är billig och skulle kunna funka.. Men har den lock?
På denna hylla vill jag ha mina tre lavendelkrukor, min kruka med smulgubbar, mina orkidéer som skall ställas ut över sommaren och gärna då överst en kruka med solrosor, vilket kräver topplöst.
* annat jag vill fixa är en ny spaljé till vinrankan, gärna en i solfjäder.
* vill ha en tung kvadratisk spaljé till väggsidan brevid fönstret, detta för att man inte kan fästa den i väggen. och jag vill ha klätterväxter här, de fröna som jag köpte förut.
* i det bortre högra hörnet vill jag ställa en upp och ner vänd kruka under den som står där nu, för att få lite höjd och ljus till det som ska växa där (tanken är Svartögat).
* oh, kom just på vad jag skall ha i zinkkrukan som sitter på den närmsta kortsidans insida, mina låga luktärter så klart!

Sedan drömmer jag om att vi äntligen köper trall så att vi kan gå barfota på balkongen.. Idag är den grön av något (mossa/alger/whatever), och håller på att luckras upp så man drar in halva balkongen om man går barfota på den.
och jag drömmer om nya balkonglådor, inte de fula vita i plast som jag har.. Hade varit trevligt med zink. Zink är förövrigt mitt trädgårdsmaterialsubstitut tills jag kan börja rosta mitt eget armeringsjärn.

Jag har ju även en plan om ett vatten nånting, detta nånting skulle kunna få plats i hyllan.. Jag har iaf. hittat ett kärl på Village som skulle kunna passa, måste köpa en liten pump, lite hönsnät och lite stenar bara sen är jag klar! =D

Tanken med alla förändringar är att klä in balkongen lite mera, det blir mysigare. Jag har även köpt några lyktor på Indiska på rea som jag skall hänga ut, nånstans.. Och jag har köpt super billiga fleeceplädar till stolarna, så att man kan sitta där ute när det börjar bli lite svalare.

Sommarplanen i år är iaf. Åland juni-juli, Turkiet första veckan i augusti och sedan bli kvar i Lund för att njuta av min balkong och kanske åka på nån liten skåne-tur..

Nej, nu ska jag laga middag. Paradgrenen spaghetti och köttfärssås!

Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp