Höstskörd

Hej på er!

Som vanligt, länge sedan..

Vad har hänt sedan sist? Hm... Gotland! Kaskö! Bröllop! Svampplockning! Syltkokning! Plugg(...)! Jobb!

Vi tar det i tur och ordning, Gotland var så fint och härligt. Vi åkte runt och har antagligen sett mer av ön än de flesta infödingarna! =) På Gotland mötte vi även upp med mina underbara vänner Johan och Ellinor (och deras lilla hund, som förövrigt är beviset på att hundtricket måste funka, alla och jag menar ALLA kom fram och skulle klappa eller prata med honom).

Visby måste vara ett av mina favoritställen, sjukt mysigt! Jag har nog sagt det förut, men jag älskar kullersten och småa låga hus och rosor som lutar sig mot husen.

Insikter:
Raukar är underbart vackra
Saffranspannkaka med salmbärssylt är fantastiskt gott
Vi ska inte bo på Tofta Strandpensionat igen











Efter Gotlandsresan var vi hemma en helg och lallade runt mellan tvättmaskinen och Paf Open, sedan bar det av till Kaskö där jag spenderade mesta delen av tiden med att plocka/rensa lingon/blåbär och läsa böcker.



Vi har sedan dess hållit oss hemma någorlunda i alla fall, jag har börjat plugga och jobbat ganska mycket på ÅSS för att få in lite cash..

Men den 11 september var det dags för Alex & Robbans bröllop! Det var jätte vackert, trevligt och roligt! Alex var grymt snygg och allt var så fint gjort. Jag och O bodde på hotel ca. 50m från festlokalen, sjukt nice när vi skulle knalla hemåt sen.. =)



I helgen har det varit skördemarknad på Åland, då har massor av gårdar öppet för allmänheten och oftast gjort riktigt mysigt, å så åker man runt och besöker dem. Jag och Inger och hennes syster gjorde norra Åland i fredags och sedan kajkade jag och Inger vidare till Vårdö och Lemland. Mysigt är vad det är! Lördag och söndag kan snabbast sammanfattas som Erica-jakt... =)

Igår var mamma och jag till skogs, hittade pyttelite kantareller, men man ser lite små trattisar över allt nu så om nån vecka kan man börja plocka dem på riktigt! Mums! Fick dessutom användning för min nya fina korg som mamma flätat åt mig!



Idag har jag kokat sylt på lingonen jag plockade i Kaskö, har dessutom pysslat lite.. Vi behövde en ny nyckelkrok, så jag bestämde mig för att göra en av drivved.





Det var alles för nu! Ha det gott i höstrusket...

Blandat | | 2 kommentarer |
Upp