UNR

Hej på er kära läsare!

Jag sitter på hotellrummet i Reykjavik, är för närvarande på Ungdomens Nordiska Råds session. Ett forum för nordisk ungdomspolitik. Tyvärr får man väl säga att det är lite obehagligt med alla representanter från främlingsfientliga partier.. Sjuka resolutioner om förbud mot burka och minskning/stopp av invandring från mellanöstern (var nu det är) debatteras. Som tur är är det inte många av delegaterna från alla de andra partierna som håller med.

Idag har vi bland annat fått höra anföranden från Islands förre premiärminister och tillika Nordiska ministerrådets generalsekreterare Halldór Ásgrimsson och Finlands statssekreterare på Undervisnings- och kulturministeriet Marcus Rantala.



Här sitter jag, bakom mig bakom glasen sitter våra tolkar. Mycket bra, men lite bökigt när man ska lyssna på vad som sägs. Bredvid mig sitter en isländsk tjej från vönster/grön ungdom och på andra sidan sitter en tjej från Grönland (vet inte vilket parti).

Idag har vi lyckats förhindra att en resolution om avkriminalisering av prostitution antagits, tack och lov. Även om jag kanske tycker att det viktiga är att kriminalisera sexköp, vilket det ju i praktiken inte är i Finland (även om en del tror att den sexköpslag som finns i Finland skulle fungera som kriminaliserande).

Nu måste jag göra mig i ordning för middag på stan!
På återseende!

Politik | | Kommentera |
Upp